Bokashi den haag met logo

Bokashi jij al? Lees meer hoe

'Als we geen bokashi maken blijft er meer afval bijkomen, en dat terwijl bokashi de snelste en slimste manier is om compost te maken’'

 

Bokashi: no more food waste

 

Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Je laat de natuur haar werk doen en je krijgt eenvoudig hoogwaardige plantenvoeding. Twee vliegen in een klap: jij bent van je afval af, je verspilt geen voedsel meer en het levert ook nog de beste plantenvoeding op...Composteren duurt veel langer en er gaat energie verloren. Ook ontstaat er bij composteren veel CO2 – en bij bokashi nauwelijks.

  • Bokashi doe je ook in je appartement, gewoon binnenshuis
  • Geen nare geurtjes uit de groenbak, geen vliegen, maden of fruitvliegjes, en nauwelijks ruimte nodig
  • In je bokashi-emmer mag veel meer dan op de composthoop: óók gekookte etensresten, óók brood, óók citrusrestjes bijvoorbeeld.

Meer weten over bokashi voor horeca, bedrijven of scholen?

Mail voor meer informatie of een demonstratie naar mark@smaakvoorgroen.nl