Bokashi voor thuis

Bokashi jij al?

‘'Als we geen bokashi maken blijft er meer afval bijkomen, en dat terwijl bokashi de snelste en slimste manier is om compost te maken’'  

 

Bokashi: no more food waste

Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Je laat de natuur haar werk doen en je krijgt eenvoudig hoogwaardige plantenvoeding. Twee vliegen in een klap: jij bent van je afval af, je verspilt geen voedsel meer en het levert ook nog de beste plantenvoeding op... 

En voor de design keuken hebben we...

...het nieuwe design model voor bokashi! (die werkt precies hetzelfde en nog beter zelfs)

Hoe werkt bokashi? 

Meng in je eigen luchtdichte bokashi-emmer je groente, fruit en etensrestjes met een schepje bokashi-starter en je krijgt vanzelf 2 super bodemboosters: geconcentreerde vloeibare plantenvoeding én de bokashi. De bokashi mag lekker verder verteren in je tuin en vormt hoogwaardige voeding voor al het groen. Geen tuin? Dan maken ze er bij het bokashi-inzamelstation in jouw wijk geweldige compost van – voor iedereen. Zo maak je de wereld een stukje mooier – en heb jij gewoon straks núl restafval. 

*Zie hier hoe je bokashi het beste in kan graven in de tuin om het verder te verwerken. Gebruik één kg per m2 en zorg dat het ingegraven wordt met ongeveer 10 cm aarde erop om het gat weer te dichten. Doe dit niet bij zaadjes of jonge plantjes in de buurt.

Waarom niet meteen op de composthoop of in je groencontainer? 

  • De bokashi emmers hoef je niet schoon te maken na gebruik

  • Composteren duurt veel langer en er gaat energie verloren 

  • Bokashi doe je ook in je appartement, gewoon binnenshuis 

  • Geen nare geurtjes uit de groenbak, geen vliegen, maden of fruitvliegjes, en nauwelijks ruimte nodig 

  • In je bokashi-emmer mag veel meer dan op de composthoop: óók gekookte etensresten, óók brood, óók citrusrestjes bijvoorbeeld

Bokashi in het groot 

Meer weten over bokashi voor horeca, bedrijven of scholen? Mail voor meer informatie of een demonstratie naar mark@smaakvoorgroen.nl

Zie hier de voedselresten die na fermentatie vanzelf tranformeert in de meest hoogwaardige compost door het zonder zuurstof te laten composteren in de bodem of in een dichte bloempot

Interesse in bokashi en meer ecologische producten voor een gezonde en schone leefomgeving via Smaak voor Groen?

Neem contact met ons op via het contactformulier en we leggen het graag verder uit

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.