De Eco-tuin

De sociale eco-tuin

Een sociale en gezamenlijke tuin verbind en geeft een plek om te bewegen door te tuinieren en te sporten. Even weg achter de laptop of smartphone en terug naar écht contact zonder teveel afleidingen. Op deze manier komen we tot rust en is er na het werk direct resultaat. Het begint met allemaal met een zaadje te planten…

Een sociale & ecologische tuin draait in het algemeen om samen te streven naar behoud en herstel van natuur en milieu. Lokaal gezien werken we aan een Groener Den Haag en kunnen we samen zorgen voor minder hitte- en wateroverlast, meer lokale en duurzame materialen en producten, milieuvriendelijke voedingsstoffen en een beter welzijn in de omgeving.

Zoek je hulp bij het begeleiden van een sociaal groenproject? Of zoek je subsidies en kunnen we je helpen met het aanvragen? Of zoek je een hovenier voor ontwerp, onderhoud, renovatie of aanleg?

Neem dan contact op en bespreek met ons de mogelijkheden op een sociale manier weer een plek te vergroenen in jouw omgeving!

Recent sociaal-groenproject met Smaak voor Groen: The Common Ground Garden- nature connects

Samen in de tuin van SoZa – Sport & ontspanning – Koken & BBQ -Lokaal voedsel – OPEN avonden

Stichting Pitztop heeft in de afgelopen jaren een plan ontwikkeld om in samenwerking met Anna & Co, MRP Soza B.V. en Smaak voor Groen in de buitenruimte van het SoZa gebouw (het voormalig ministerie van sociale zaken) een tuin “The Common Ground Garden” te realiseren. In deze gemeenschappelijke proeftuin is het doel om de fysieke en sociale duurzaamheid elkaar te laten versterken.

Wil je ook als vrijwilliger bijdragen en gebruik maken van deze gezamenlijk tuin? Neem dan ook contact met ons op en kijk op de facebook pagina (klik op de afbeelding hieronder) voor een impressie!

cgg 2020 Schenkkade SoZa